Sunday, April 1, 2012

YouTube Malaysia Dilancarkan Di Malaysia

Malaysia mengalu-alukan kedatangan YouTube sebagai perkhidmatan video dalam talian terunggul di dunia hari ini mengumumkan bahawa ia mewujudkan domain setempat bagi Malaysia pada www.youtube.com.my. Malaysia menjadi negara yang ke-42 yang mempunyai laman Youtube sendiri.
Sebagai YouTube menerangkan dalam pengumuman:
While YouTube has already been available in Malaysia’s most widely spoken languages — Bahasa Malaysia, Chinese, andEnglish — having a Malaysia-specific homepage can now deliver the most relevant videos for Malaysians as well as make it easier to highlight great content from our local partners such as KRU Studios. If you’re in Malaysia, the site will automatically detect your location and send you to the Malaysia page. Anyone else interested in Malaysian content but outside the country can just as easily get to the homepage by just selecting “Malaysia” in the Location section at the bottom of the page.
Manakala tapak baru menyatukan tiga belas negeri di Malaysia dan tiga wilayah persekutuan di bawah satu banner YouTube, ia juga satu peluang yang baik untuk meningkatkan pendedahan artis dan pemuzik. Majlis pelancaran di ibu kota Kuala Lumpur telah dihadiri oleh beberapa pemuzik terkemuka di Malaysia, sebahagian daripada mereka yang anda boleh lihat dalam video dialu-alukan bahawa GOOGLE Malaysia bersama-sama mengalu-alukan kedatangan YouTube.

No comments: