Thursday, October 9, 2008

Maklumbalas Permasalahan Mahasiswa Non-Resident Semua Universiti (IPTA dan IPTS) Di Shah Alam

Pihak kami sedang menjalankan satu kajian mengenai permasalahan yang dihadapi oleh semua mahasiswa samada Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) atau Institut Pengajian Tinggi Swasta(IPTS) di sekitar Shah Alam semasa belajar dan menjadi mahasiswa dimana-mana IPTA atau IPTS di Shah Alam.

Contohnya, kadar sewa untuk penginapan mahasiswa, pengangkutan awam, sikap dan penerimaan masyarakat tempatan terhadap mahasiswa dan sebagainya. Anda boleh luahkan sebarang masalah yang anda hadapi sepanjang belajar di IPTA atau IPTS di Shah Alam.

Apa yang perlu anda lakukan ialah menulis masalah anda pada komen yang terdapat pada post ini. Kerjasama anda untuk memberi pandangan dan menyuarakan permasalahan saudara/i amat dihargai. Sekian, Terima Kasih.


Ahmad Rais Johari
Pegawai Pembangunan Pelajar Non Resident UiTM Malaysia
Shah Alam, Selangor.

Tetamu Syawal - Mahasiswa UiTM Beraya di Rumah Pegawai Pembangunan Pelajar Kolej Delima 3Malam tadi, sekumpulan anak murid isteri saya yang terdiri daripada mahasiswa dan mahasiswi yang menginap di kolej dan Non-Resident dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi menziarahi kami sekeluarga di kolej delima 3 untuk berhari raya. Saya mengambil peluang itu untuk mempromosikan program Gegar NR yang akan diadakan pada 11 Okt. 2008 bertempat di Padang Rekreasi SS 7 Shah Alam kepada semua tetamu yang hadir untuk berhari raya di rumah saya (bukan rumah saya, rumah UiTM).