Sunday, July 13, 2008

Program Eksplorasi Taman Negara, Kuala Tahan, Pahang Anjuran Jawatankuasa Perwakilan Pelajar - Non Resident (JPPNR) UiTM

Alhamdulilah....perjalanan pergi dan balik daripada Taman Negara, Kuala Tahan, Pahang telah selamat. Saya sampai rumah saya di Kolej Delima sekitar jam 8.15 pm. Tiada perkara-perkara yang tidak diingini berlaku. Semua berjalan lancar berkat komitmen semua mahasiswa NR yang menyertai aktiviti lasak ini.

Saya, En. Ariffin, En. Fais dan En. Razali menjadi pegawai pengiring untuk eksplorasi ini. Tugas utama kami ialah memastikan semua mahasiswa yang terlibat dalam eksplorasi ini selamat dan semua aktiviti yang dijalankan disepanjang 3 hari dua malam tersebut mengikut kehendak Bahagian Hal Ehwal Pelajar dan Alumni(HEP).

Saya ingin merakamkan ucapan terima kasih dan penghargaan kepada JPPNR, semua pegawai pengiring, semua penunjuk jalan yang membantu kami memasuki gua telinga, mendaki bukit, meredah denai, menelusuri sungai, melalui titian gantung dan meneroka perkampungan orang asli, tok batin perkampungan orang asli kaum batek, krew 8TV yang membuat liputan, pengusaha mortel yang menyediakan penginapan, syarikat penaja, pemandu bot, pemandu bas UiTM, En. Laili , Polis, Jabatan Perhilitan dan ramai lagi yang tidak tertulis disini.

Pengalaman selama projek ini berlangsung mengajar saya tentang cinta, kasih, sayang dan rindu. Cinta kepada alam semulajadi, sayang kepada hidupan yang melata, kasih kepada sungai dan rindu kepada kehijauan alam.