Tuesday, July 1, 2008

Nasihat Kepada Mahasiswa Baru UiTM : Dua

Pada jam 9.00 malam saya bersama dengan semua Pegawai Pembangunan Pelajar Kolej Delima, semua staf asrama dan semua Jawatankuasa Perwakilan Kolej menghadiri sesi taklimat asrama kepada semua pelajar baru. Mereka terdiri daripada pelajar Fakulti Pergigian, Fakulti Perubatan dan Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi.

Semasa sesi soaljawab seorang mahasiswa baru daripada Fakulti Pergigian bertanyakan soalan tentang perkhidmatan internet wireless di kolej delima, soalan itu, dijawab oleh pengetua bahawa tiada perkhidmatan wireless internet di kolej delima tetapi saya membetulkan kenyataan pengetua dengan membisikan kepada penolong pengurus asrama kanan bahawa internet wireless dipasang di kolej delima, coverage wifi terdapat di dalam dewan makan. Mungkin salah saya kerana tidak memaklumkan kepada beliau kewujudan wifi di situ.

Pengetua mengingatkan mahasiswa baru supaya mematuhi peraturan asrama, belajar bersungguh-sungguh, ingat pesanan ibubapa dan memberikan sokongan terhadap semua aktiviti yang dianjurkan oleh kolej. Walaupun saya adalah pengawai pembangunan pelajar NR namun saya tetap membantu PPP kolej delima dalam pengendalian aktivi kolej delima.