Saturday, July 19, 2008

Bancian Mahasiswa NR di Blok 9 Flat PKNS, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor.

Saya baru balik bersama J/K Penduduk Blok 9 Flat PKNS seksyen 7, Shah Alam membuat bancian rumah sewa diblok berkenaan. Objektif utama bancian ini ialah untuk tujuan keselamatan semua penghuni blok 9. Saya membawa bersama PPP Kolej Jati En. Hamdani membantu saya melawat blok 9 untuk membuat bancian dari rumah ke rumah di tangga 8 dan 2 diblok tersebut bersama J/K Blok 9 yang diketuai oleh Pak Din berserta dengan ahli exco beliau yang lain, En. Rahman, En. Eden dan ramai lagi. Semua rumah student yang saya lawati bersama J/K blok 9 diblok tersebut didiami oleh siswi kita.

Pak Din menyeru semua student yang menginap diblok tersebut supaya jangan membuang sampai merata-rata, mengutip sampah dan membuang ditempat yang sepatutnya, menyertai program yang dianjurkan dalam J/K Penduduk Blok 9, kepada mahasiswi - jangan bawa lelaki masuk, kepada mahasiswa - jangan bawa perempuan masuk.

Baru-baru in Y.Bhg. Prof. Dato Dr. Nassudin telah bersetuju untuk berkerjasama dengan wakil penduduk tempatan melalui Rukun Tetangga dan Jawantankuasa Perwakilan Penduduk untuk bersama UiTM menjaga nama baik universiti.

Kempen Sahabat NR sedang giat dijalankan. semua mahasiswa NR wajar bangun dan menyertai sahabat NR untuk kepentingan bersama. bersatu kita kuat, bercerai kita roboh. Banyak perkara yang memerlukan kita berkerjasama untuk ditangani secara bersama.