Thursday, April 23, 2009

Al-Fatihah.....! Semoga Roh Beliau Sentiasa Dicucuri Rahmat Daripada Allah S.W.T

Saya menerima panggilan telefon daripada En. Ariffin Yusof memaklumkan En. Ahmad Nizar Abdul Karim, Timbalan Pengarah,PSMB telah kembali ke rahmatullah sekitar jam 5.30 petang. Pada jam 7.45 malam, saya, Fais dan Ariffin bergegas ke Hospital Besar Kuala Lumpur daripada Kolej Meranti, setibanya kami di Jabatan Forensik HKL, terdapat beberapa orang staf PSMB dan sanak saudara Allahyarham telah berada diruangan menunggu. Keadaan agak sayu dan sedih. Beliau yang saya kenali adalah orang cepat mesra dan senang didekati. Pemergian beliau amat dirasai oleh seluruh warga PSMB.

Sekitar jam lebih kurang 12.15 malam selepas bedah siasat, jenazah beliau telah dibawa rumah beliau di Rawang daripada HKL menggunakan van jenazah UiTM. Difahamkan polis mengkelasifikasikan kematian beliau sebagai mati mengejut. Menurut cerita daripada staf PSMB yang bersama beliau semasa Bengkel ICT anjuran Microsoft di KLCC petang tadi, beliau tidak bercakap banyak disepanjang bengkel tersebut. Beliau sempat bergambar dijabatan yang menghubungkan tower A dan tower B KLCC.

Semoga roh beliau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan mendapat rahmat daripada Allah S.W.T.

Kematian adalah datangnya sebuah keadaan yang tidak bergerak dan kaku. Kematian merupakan pesanan dan peringatan terhadap kedatangan sebuah akhir kehidupan. Kematian merupakan sejenis makhluk yang unik dan bersifat rahsia. Ia merupakan makhluk berani yang tidak akan boleh ditahan dan dikalahkan, ia mampu meredah tembok yang tinggi dan melompati pagar yang kukuh.Tidak ada satu pun benteng yang mampu untuk melindungi dirinya daripada kematian. Ia menyapa semua yang bernyawa. Justeru itu, kita yang masih hidup perlu bersedia untuk menerima kematian pada bila-bila masa dan dimanapun jua.

No comments: